Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Αλεξάνδρειου Ειρηνοδρομίας

Αναρτήθηκε στις 29/04/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Αλεξάνδρειου Ειρηνοδρομίας και στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το Σάββατο 29 Απριλίου στις 16.30 στην Πλατεία Επταλόφου, η οποία ξεκίνησε από την Αρχαία Πέλλα διερχόμενη από 15 διαφορετικούς σταθμούς μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η  Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία  αποτελεί εκδήλωση της τελετής έναρξης του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και συμβολίζει τη μαραθώνια προσπάθεια του ανθρώπου για τη σωματική και πνευματική ολοκλήρωση, καθώς και την αέναη αγωνία και επιθυμία για την αρετή, την ισότητα, την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ των λαών. 

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Απόστολος Φουκίδης, μαζί με επιλεγμένους αθλούμενους των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου μας μετέφεραν κλάδο ελιάς σύμβολο ειρήνης και νίκης  μέχρι την πλατεία Επταλόφου. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές που φοιτούν στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο.

Στην υποδοχή της Αλεξάνδρειου Ειρηνοδρομίας και εκ μέρους του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο υπεύθυνος κ. Ιωάννης Πανανάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.