Πραγματοποιήθηκε ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος

Αναρτήθηκε στις 11/04/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Η μεγάλη εαρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 10.000μ. και 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, έκαναν μοναδικό το πρωινό της Κυριακής 10 Απριλίου και χάρισαν την ομορφότερη εμπειρία σε δέκα χιλιάδες και πλέον δρομείς και θεατές, που πλημμύρισαν με τα χαμόγελά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, πετυχαίνοντας ξεχωριστές επιδόσεις και αναδεικνύοντας διεθνώς τη χώρα μας ως κοιτίδα αθλητισμού, ειρήνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Παρότι μάλιστα η πανδημία και οι διεθνείς συνθήκες δεν διευκολύνουν τις αφίξεις των ξένων επισκεπτών, η παγκόσμια διάσταση του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αποτυπώθηκε για άλλη μια φορά, μέσα από την παρουσία δρομέων από 41 χώρες και από κάθε γωνιά του πλανήτη (Αίγυπτος, Αλβανία, Αργεντινή, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Λιθουανία, Μαρόκο, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τρινιντάντ & Τομπάγκο, Τσεχία, Φιλιππίνες και Ελλάδα).
Ο Δρόμος των 10.000μ. ήταν και φέτος αφιερωμένος στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου και έλαβε το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, η οποία υπήρξε η πρώτη νικήτρια στη συγκεκριμένη απόσταση, το 2006 στον 1ο Μαραθώνιο δρόμο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε o Θανάσης Λιγώνης (31:05), μπροστά από τον Χρήστο Παπούλια (31:18) και τον Δήμο Μαγγίνα (31:23).Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (34:57), ενώ τη 2η θέση κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ματίνα Νούλα (37:34) και την τριάδα συμπλήρωσε η Αφροδίτη Κυρκοπούλου (38:16).


Την εκκίνηση του αγώνα, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση αλλά και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέδειξαν για ακόμη μια φορά το Διεθνή Μαραθώνιο σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Οργανωτική και Τεχνική Επιτροπή καθώς επίσης και τα τμήματα των υπηρεσιών του Δήμου μας (αθλητικό, καθαριότητας, συντήρησης, κίνησης, πρασίνου) για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των διοργανώσεων που ήταν στην ευθύνη μας. Την εκδήλωση τίμησαν ο κ. Σιμόπουλος Στράτος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης Εμμανουήλ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Πουρσανίδης Τριαντάφυλλος και ο σύμβουλος Κοινότητας Αμπελοκήπων κ. Σιδηρόπουλος Θεόδωρος.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση είχε κορυφωθεί το Σάββατο (09/04) με την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία, που κάλυψε την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης διερχόμενη από 15 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αθλητές που πλαισίωσαν την Ειρηνοδρομία ήταν από τα αθλητικά τμήματα του Δήμου μας και ήταν οι εξής: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΡΑΤΖΙΑ ΦΑΙΔΡΑ, ΑΘΗΝΑ ΣΑΡΙΔΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΚΟΥΤΙΑΝ, ΝΤΙΝΟΣΗ ΕΡΑ, ΦΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΕΛΙΤΑ ΦΑΤΣΙΑ, ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΛΑΠΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΑΞΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΜΑΓΔΑ ΤΣΙΟΤΣΙΚΑ, ΕΥΗ ΤΟΛΛΑΚΟΥ, ΙΟΛΗ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΛΙΑ ΜΑΛΑΚΩΖΗ και ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του Καλλιτεχνικoύ Γυμνασίου με ηλικιακές τάξεις Αμπελοκήπων «Δημήτρης Χορν» με υπεύθυνο παρουσίασης τον καθηγητή κ. Λ. Θεοδωράκο. Τα παιδιά κατάφεραν και ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα πάρτι ενότητας, χαράς και συμφιλίωσης και όλοι μαζί χόρεψαν στην πλατεία, κλείνοντας ιδανικά την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης Εμμανουήλ, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Αποστολίδου Μαρία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Πουρσανίδης Τριαντάφυλλος και ο Σύμβουλος Κοινότητας Αμπελοκήπων κ. Σιδηρόπουλος Θεόδωρος.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και όλων των παράλληλων Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.atgm.gr

Διαβάστε το χαιρετισμό του Δημάρχου στο συνημμένο.