Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου “Τρέχω για τα στρατόπεδα”

Αναρτήθηκε στις 3/10/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και έστειλαν μήνυμα για τα στρατόπεδα

Το πρωί της Κυριακής 02/10, χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στον καθιερωμένο αγώνα που συνδιοργανώθηκε στα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Καρατάσιου, από τους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου.

Μεμονωμένοι δρομείς, αλλά και οικογένειες, παρέες, πολυπληθείς ομάδες από συλλόγους και συλλογικότητες,  αγκάλιασαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον αγώνα δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα». Η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος περιελάμβανε διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ μεταξύ των πρώην στρατοπέδων Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ που  είχαν αφετηρία έξω από το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της εισόδου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.

Όλες οι κατηγορίες τερμάτισαν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Πέρα από την προβολή της σωματικής άσκησης ως μια αναγκαιότητα, ως ένα ενδεδειγμένο τρόπο ζωής, ειδικά για όλους εμάς που ζούμε στα αστικά κέντρα,  έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και συγκεκριμένα:

1. Τα στρατόπεδα και η δημόσια γη δεν χαρίζονται και δεν τεμαχίζονται υπέρ ιδιωτών.

Ανήκουν στους πολίτες, στην τοπική κοινωνία και μπορούν να αξιοποιηθούν ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

2. Οι ουσιαστικές και στοχευμένες διαδημοτικές συνεργασίες, δίνουν δύναμη στη διεκδίκηση, αυξάνουν τις πιθανότητες για λύσεις και  διασφαλίζουν πιο εύκολα ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Διπλώματα συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους δρομείς.