Πραγματοποιήθηκε το 12ο τουρνουά ποδοσφαίρου Κ12 “Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης”

Αναρτήθηκε στις 15/05/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Η μνήμη του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Μιγκοτζίδη τιμήθηκε για 12η χρονιά το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2023 με το 12ο Τουρνουά ποδοσφαίρου Κ12 «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης». Το τουρνουά διεξήχθη στο ομώνυμο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου και στην εκδήλωση βράβευσης της Κυριακής 14 Μαΐου παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Απόστολος Φουκίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλειος Μανωλόπουλος, οι Εντεταλμένες Δημοτικές Σύμβουλοι κκ Μαρία Αρπατζάνη-Τσομπάνογλου και Αγγελική Σεμερτζίδου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων Κωνσταντίνος Καραμπέρας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κυριάκος Αβραμίδης,  οι γονείς και η αδελφή του Κωνσταντίνου Μιγκοτζίδη, γονείς και πλήθος φίλων των ποδοσφαιριστών

Για τον Κωνσταντίνο Μιγκοτζίδη μίλησε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου λέγοντας τα εξής:

«Ο Αμπελοκηπιώτης Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1982, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αμπελοκήπων, σπούδασε ΙΕΚ ηλεκτρονικός τηλεπικοινωνιών και στη συνέχεια εργάστηκε ως Τεχνικός Δικτύων Η/Υ. Παράλληλα εργαζόταν ως εθελοντής στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος επιχειρήσεων στον Όλυμπο. Στις 2/2/2006, σε ηλικία 23 ετών, κατά τη διάρκεια κατάβασης από τον Μύτικα, ο Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης σκοτώθηκε μετά από πτώση στην τοποθεσία Καζάνια.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων θεωρώντας υποχρέωσή του να τιμήσει έστω και μετά θάνατον το νέο αυτό παιδί έδωσε το όνομα του στο γήπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή όπου κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες διοργανώνουμε το τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη αυτού του νέου ανθρώπου.

Ο Κώστας Μιγκοτζίδης στη διάρκεια της εθελοντικής του προσφοράς βοήθησε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας επιδεικνύοντας υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.»

 Στο τουρνουά συμμετείχαν 110 παιδιά. Στα παιδιά μοιράστηκαν και τις δύο ημέρες του τουρνουά νερά, χυμοί και στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλα τα παιδιά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής και στις ομάδες κύπελλα και λάβαρα του γραφείου αθλητισμού του δήμου μας.   

Στο τουρνουά συμμετείχαν :

  1. Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  2. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ -ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
  4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ –ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
  6. F.C. ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ