Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Αναρτήθηκε στις 8/02/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά την Τακτική Συνεδρίαση του της 7.2.2022 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

Καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία του άτυχου 19άχρονου Άλκη και την επίθεση εναντίον των φίλων του από δολοφόνους θιασώτες και αυτουργούς οπαδικής βίας.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στους οικείους του Άλκη. Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη του και προς τους άλλους νέους τραυματίες θύματα της δολοφονικής επίθεσης.

Καταδικάζει σταθερά διαχρονικά κάθε έκνομη ενέργεια οπαδικής βίας αλλά και κάθε πράξη βίας, οποιασδήποτε μορφής (λεκτική, σωματική, ρατσιστική κλπ), από οποιουσδήποτε και από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Ο διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση, η συναίνεση, ο σεβασμός στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα του άλλου και ιδιαίτερα του υψίστου έννομου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή, πρέπει να είναι και να γίνονται απολύτως σεβαστά. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Είναι το σύνθημα που σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες στην αυλή του σχολείου τους οι μαθητές/τριες του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων.