ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αναρτήθηκε στις 1/11/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Ένα πρωτότυπο μάθημα Αρχαίων – Ιστορίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων από το Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.Με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές και τους δυο εκπαιδευτικούς στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας, υιοθετώντας έναν νέο ρόλο, τον ρόλο του «καθηγητή» παρέδωσε το σημερινό μάθημα της ιστορίας και των αρχαίων ελληνικών.

Συγκεκριμένα ανέπτυξε την Αθηναϊκή δημοκρατία και τη διάρθρωση του πολιτεύματος, αναφέρθηκε στην ζωή και στα συγγράμματα του μέγιστου Αριστοτέλη καθώς και στον Θουκυδίδη και τον «Περικλέους Επιτάφιος» σε ένα απόσπασμα από το έργο και την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου όπου παρατίθεται ο λόγος που ο Περικλής, αυτός που εκφώνησε το 430 π.Χ. για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου.

Ο Δήμαρχος ο οποίος είναι και λάτρης της ιστορίας παρουσίασε και συζήτησε με τα παιδιά την λαμπρή μας παρακαταθήκη η οποία είναι ανεκτίμητη και οφείλει να παραδειγματίζει και να αποτελεί φάρο στις μετέπειτα γενιές.