ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 2Η ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΜΑ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναρτήθηκε στις 24/01/2023, στην κατηγορία Κοινωνική Πολιτική

Στο πλαίσιο του προγράμματος «RTRANSFORM – ROMA WOMEN TRANSFORMING THE EDUCATIONAL SYSTEMS AROUND EUROPE THROUGH THEIR SOCIAL AND POLITICAL MOBILIZATIONS» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή και το πρόγραμμα ERASMUS PLUS, διοργανώνονται Διαλογικές Συναντήσεις Γυναικών Ρομά με σκοπό οι γυναίκες Ρομά να συζητήσουν και να αναστοχαστούν σε ζητήματα που τις απασχολούν στην εκπαίδευση και να διερευνήσουν εναλλακτικές πρακτικές για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής.

Η μεθοδολογία των Διαλογικών Συναντήσεων εφαρμόζεται 20 χρόνια επιτυχώς στην Ισπανία και έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρουν στην ενίσχυση της φοίτησης των γυναικών Ρομά στις εκπαιδευτικές βαθμίδες και βελτιώνουν τη ζωή των γυναικών Ρομά στις κοινότητές τους.

Για το λόγο αυτό, η AID σας προσκαλεί στη 2η Διαλογική Συνάντηση Ελληνίδων Γυναικών Ρομά – Διάλογος για την εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στo Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμπελοκήπων Μενεμένης, Θεσσαλονίκη στις 27 Ιανουαρίου και ώρα 16.30 -20.30. Η Διαλογική Συνάντηση αφορά γυναίκες Ρομά ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου και η είσοδος είναι ελεύθερη. Δύναται στην εκδήλωση να συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων και θεσμικών φορέων. Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 6934138544 για περισσότερες πληροφορίες.