Συνεχίζεται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

Αναρτήθηκε στις 7/10/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εργασιών ανάπλασης περιοχών και σχολικών συγκροτημάτων καθώς και συντήρησης οδών και πεζοδρομίων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων και τοποθέτησης φωτισμού αλλά και  καλλωπισμού (δενδροφύτευση,) της νεοδιανοιγείσας οδού Ίωνος Δραγούμη στην Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων, από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Παράλληλα, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας ξεκίνησαν τις εργασίες κατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων σε όλο το Δήμο.

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης των εργατικών κατοικιών στην περιοχή των οδών Παπαφλέσα-Κέννεντυ-Πλαστήρα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Έχει ήδη ολοκληρωθεί σε μεγάλο μέρος του έργου η απομάκρυνση του εναέριου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έχουν τοποθετηθεί καθιστικά, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση καινούργιου-χαμηλού δημοτικού φωτισμού, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πρασίνου (δένδρα, γκαζόν, πολυετείς θάμνοι και άνθη) αλλά και συστήματος άρδευσης.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες ανάπλασης του αυλείου χώρου του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην άνω αυλή (δίπλα στο Γυμναστήριο «Ιωάννης Λεμονίδης») όπου έχει δημιουργηθεί η μοναδική σε όλη την Ελλάδα σχολική αυλή δημοσίου σχολείου. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες ανάπλασης του αυλείου χώρου του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην άνω αυλή (δίπλα στο Γυμναστήριο «Ιωάννης Λεμονίδης») όπου έχει δημιουργηθεί η μοναδική σε όλη την Ελλάδα σχολική αυλή δημοσίου σχολείου. Πρόκειται για πολυγήπεδο, κατάλληλο για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και χάντμπολ, με εγκατάσταση των κατάλληλων εστιών. Συμπληρωματικά, τα όργανα άθλησης δίπλα στο χώρο του γηπέδου θα συμβάλουν στην αρτιότερη προπόνηση και εκγύμναση των μαθητών. Περιμετρικά του γηπέδου, υπάρχει διπλός διάδρομος άθλησης (στίβος), περιμέτρου 104μ. Το δάπεδο έχει επιστρωθεί με εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμο τάπητα χυτού καουτσούκ που προστατεύει τα παιδιά από τραυματισμούς.

Επίσης με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των 1ο ΕΠΑΛ-1ο Γυμνάσιο και 13 Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

Τέλος συνεχίζονται οι εργασίες πλυσίματος πάρκων, οδών και πλατειών από συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν και εργασίες πλυσίματος της αερογέφυρας του ΟΣΕ πλησίον των οδών Έλλης Αλεξίου με Καζαντζάκη.