Τιμήθηκαν και εφέτος οι πεσόντες ήρωες πυροσβέστες

Αναρτήθηκε στις 12/11/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Στις 12 Νοεμβρίου κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών κατά την άσκηση του καθήκοντος. Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο «Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών» στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του Γραφείου Συντονιστή Επιχειρήσεων του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού, στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αλεξανδρείας, η σχετική τελετή στην οποία παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μεταξύ των πεσόντων συμπεριλαμβάνεται και ο ήρωας πυροσβέστης Ιωάννης Λεμονίδης. Ο Υποπυραγός Ιωάννης Λεμονίδης γεννήθηκε την 1-5-1955 στη Θεσσαλονίκη και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 14-8-1979. Υπηρέτησε σε όλους τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της συμπρωτεύουσας και τέλος στη 2η ΕΜΑΚ. Στις 20 Μαΐου 1996, σκοτώθηκε σε επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενου ατόμου που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση Στρυμονικό του Νομού Σερρών. Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τιμώντας τη μνήμη του, ονοματοδότησε το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 57 σε «Ιωάννης Λεμονίδης».

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε: «Ο Γιάννης Λεμονίδης ήταν συνομήλικος και φίλος μου. Είχε τελειώσει η υπηρεσία του, η βάρδια του και πληροφορήθηκε ότι γίνεται επιχείρηση ναυαγιαιρεσίας στον ποταμό Στρυμόνα. Ζήτησε από την υπηρεσία του να περιληφθεί στη σχετική επιχείρηση μολονότι δεν ήταν στη βάρδια του. Έτσι κατά την επιχείρηση έχασε τη ζωή του ηρωικά στα νερά του Στρυμόνα ποταμού αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του Βούλα Λεμονίδου, 2 ανήλικα παιδιά και ένα στην κοιλιά της συζύγου του, που γεννήθηκε μετά το θάνατό του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.»