Τιμήθηκαν οι πεσόντες της Κύπρου

Αναρτήθηκε στις 11/07/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Οι πεσόντες κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974 τιμήθηκαν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Γ’ Σώματος Στρατού. Οι εκδηλώσεις μνήμης περιελάμβαναν την τέλεση του Ετήσιου Μνημόσυνου εντός του Ιερού Ναού και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Γ’ Σώματος Στρατού. Τον Επιμνημόσυνο Λόγο εκφώνησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυπριακής Δημοκρατίας
κα. Αναστασία Ανθούση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕΘ κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας το Προεδρείο και μέλη της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος και της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

Το ετήσιο μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε από το γενικό προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.