Τιμήθηκε στον Χορτιάτη η επέτειος των 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα

Αναρτήθηκε στις 4/09/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Παρουσία του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου, τιμήθηκε το Σάββατο 2/9 στον Χορτιάτη η επέτειος των 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ένα νέο κορίτσι η Αντιγόνη Κουκαρούδη απόφοιτος του Λυκείου Χορτιάτη, ενώ ιδιαίτερη στιγμή η απαγγελία ποιημάτων από τη συλλογή της Ευαγγελίας Κυρίμη-Πιτσούλη «Δακρύων Ποταμός-Ολοκαύτωμα», τα οποία απήγγειλε η εγγονή της. Το μήνυμα των φετινών τετραήμερων εκδηλώσεων για τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ήταν «Γνώση, Μνήμη, Ειρήνη».

Στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Εκτός από τον Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τιμές απέδωσαν καταθέτοντας στεφάνια στο Μνημείο επίσης ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ» Δημήτρης Νατσιός, ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και Διστόμου -Αράχοβας- Αντίκυρας Ιωάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, βουλευτές, εκπρόσωποι προξενικών αρχών, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων.