Το πρώτο πάρκο… φαγητού έρχεται στους Αμπελόκηπους – Μικροί και μεγάλοι σε ρόλο… master chef

Αναρτήθηκε στις 3/06/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Στην τέχνη της μαγειρικής, προσφέροντας σπιτικό ποιοτικό φαγητό, σκοπεύει να μυήσει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης τους κατοίκους του, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τους πολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας το πρώτο «Πάρκο Φαγητού» στην πόλη.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η λειτουργία 10 δημόσιων κουζινών και ζαχαροπλαστείου με παρασκευαστήριο και αίθουσα κοινού, για να μπορεί να παρακολουθεί τις παρασκευές των γευμάτων, λαχανόκηπου και ορνιθώνα από όπου θα διασφαλίζονται οι πρώτες ύλες.

Πρόκειται για το έργο «Ελάτε να μαγειρέψουμε -Cook4U-Good4U», που προϋποθέτει τη δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου που θα επιδιώξει να έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς βασικός πυλώνας του σχεδιασμού είναι το μεγάλο μαγειρείο στο οποίο θα μπορούν να μαγειρεύουν εθελοντικά οι πολίτες και τα παιδιά, προσφέροντας το φαγητό σε άπορους πολίτες και ανήμπορους.

Παράλληλα, πολλά προϊόντα που θα καταλήγουν στην κουζίνα του μαγειρείου θα παράγονται μέσα από τον οπωρώνα, το λαχανόκηπο και τον ορνιθώνα που θα δημιουργηθούν εντός του πάρκου.

Το «Πάρκο Φαγητού», θα στηθεί στο κτίριο του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο φιλοξενεί ήδη πολλές δράσεις του δήμου, αθλητικές εγκαταστάσεις και θερινό σινεμά, ενώ εκτός από φαγητό οι πολίτες και τα παιδιά θα απολαμβάνουν ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις και ομαδικές επισκέψεις σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς θα λειτουργεί και… οικολογικός παιδότοπος.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, το έργο προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ είναι φιλόδοξο, αλλά καλά σχεδιασμένο με στόχο να έχει κοινωνικό πρόσημο και να αγκαλιάσει όλους τους. Η χρηματοδότηση του, όπως είπε, θα εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα ενταχθεί το σύνολο του έργου. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καθώς το κτίριο στο χώρο του πρώην στρατοπέδου είναι στα παραχωρητέα προς το δήμο, ενώ ο φάκελος του έργου για να λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση είναι και αυτός σε πολύ καλό στάδιο» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε την πλήρη έκθεση του έργου στο επισυναπτόμενο αρχείο.