ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops: Έκανε δυναμική “πρεμιέρα” στη Θεσσαλονίκη!

Αναρτήθηκε στις 1/04/2024, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Η κορυφαία διοργάνωση 3×3 έκανε την πρώτη της “στάση” στη Βόρεια Ελλάδα, χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές στους συμμετέχοντες και τους θεατές!

Το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops ανέβηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας το “ταξίδι” του σε γειτονιές και πόλεις της Ελλάδας για να διαδώσει το μπάσκετ 3×3 και να αναδείξει τους καθημερινούς πρωταγωνιστές κάθε γειτονιάς. Το Σάββατο 30 Μαρτίου, η εκδήλωση της ΔΕΗ σε συνεργασία με το Eurohoops γέμισε με ενέργεια τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο μεταμορφώθηκε σε ένα μπασκετικό πολυχώρο με δύο γήπεδα 3×3 και ποικίλες παράλληλες δραστηριότητες.

Παιδιά ακαδημιών της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενα από γονείς, φίλους, αλλά και προπονητές, ερασιτέχνες και βετεράνοι αθλητές βρέθηκαν στους Αμπελόκηπους για το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops. Τα κορίτσια έκαναν πιο έντονη την παρουσία τους από ποτέ, αφού στις δύο μικρές ηλικιακές κατηγορίες (10-13, 14-17) δύο ομάδες κοριτσιών έφτασαν στην Τελική Φάση, ενώ στο Open Challenge “Μουσικές μπάλες” νικήτρια αναδείχθηκε μια μικρή αθλήτρια τοπικής ομάδας. Τα παιχνίδια των ενηλίκων κέντρισαν το ενδιαφέρον· ο Τελικός ήταν, μάλιστα, πολύ υψηλού επιπέδου, με τους γείτονες να βγαίνουν ακόμη και στα μπαλκόνια για να

παρακολουθήσουν και τους φιναλίστ να δικαιούνται και με το παραπάνω τα δώρα της ΔΕΗ και του Eurohoops. Ο Freestyler Dude K “μάγεψε” για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη, με τα αγόρια και τα κορίτσια να τρέχουν να τον συγχαρούν μετά το Street Basketball Show του και τους μεγαλύτερους να δίνουν το πιο δυνατό χειροκρότημα για το εντυπωσιακό trick shot του. Τα δύο μπασκετικά challenges για τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, το Face Painting corner όπου τα παιδιά βάφτηκαν στα χρώματα και τα σχέδια του ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops και το 360° Photobooth ολοκλήρωσαν την μοναδική εμπειρία προσφέροντας χαμόγελα στους μικρούς επισκέπτες.

Το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops, εστιάζοντας στην τοπική κουλτούρα κάθε πόλης, είχε ως καλεσμένο στην πρώτη διοργάνωσή του στη Θεσσαλονίκη τον Robert Gallinat. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας του Άρη, με πλούσια καριέρα στο κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ, NCAA, και μετέπειτα στην Ευρώπη, που έχει ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν στη Basket League και στο Eurocup, έβγαλε φωτογραφίες, μοίρασε αυτόγραφα, ενώ δεν δίστασε να κάνει σουτάκια μαζί με τους συμμετέχοντες. Στο αθλητικό γεγονός παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Καζαντζίδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  κ. Κεσόγλου Παύλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κατάστασης – Ληξιαρχείου κ. Πάντσης Θωμάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Τεκτονίδης Μάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Διαχείρισης-Κίνησης-Συντήρησης κ. Λαζαρίδης Αμβρόσιος.

Το ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops ταξιδεύει σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με στόχο την άθληση, την ψυχαγωγία και την διάδοση του 3×3, του δημοφιλούς, γρήγορου και δυναμικού παιχνιδιού που από τους «δρόμους» βρέθηκε στους Ολυμπιακούς

αγώνες, , αναδεικνύοντας τους καθημερινούς «πρωταγωνιστές». Μετά τον Κορυδαλλό, την Βούλα, το Λαύριο, τη Μεταμόρφωση και τους Αμπελόκηπους θα ακολουθήσουν ακόμη 9 γειτονιές των δύο πολυπληθέστερων πόλεων της Ελλάδας ως τον Οκτώβριο.