Με θερμή ανταπόκριση από τους κατοίκους του Δήμου μας και αμέτρητα χαμόγελα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 η ξεχωριστή βιωματική εκδήλωση Γελωτοθεραπείας, την οποία διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Κοινωνικού Παντοπωλείου- Φαρμακείου & Απασχόλησης και η εθελοντική ομάδα «ΧΑΡΙζω». Η δράση χάρισε στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία χαράς, ανθρώπινης επαφής και σωματικής και ψυχικής ευεξίας.
Την εκδήλωση συντόνισε με εξαιρετική ενέργεια και μεταδοτικότητα η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, Γελωτολόγος-Γελωτοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας της προσέγγισης Γκεστάλτ (Gestalt). Με οδηγό τη φιλοσοφία ότι το γέλιο είναι επικοινωνία και αποτελεί πηγή υγείας για το μυαλό και το σώμα, η εκδήλωση λειτούργησε ως ένα φυσικό μέσο αποφόρτισης από το άγχος της καθημερινότητας.
Μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο απλές βιωματικές ασκήσεις, αναπνοές, κίνηση και παιχνίδι, οι παρευρισκόμενοι άφησαν για λίγο στην άκρη τις έγνοιες τους και συναντήθηκαν σε ένα κλίμα απόλυτης ελευθερίας, αποδοχής και ζωντάνιας.
Η συμμετοχή ήταν ανοιχτή προς όλους, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που χρειάζεται για να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας είναι μια ανοιχτή καρδιά και η επιθυμία να θυμηθούμε πως το γέλιο είναι ζωή.
Ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Κοινωνικού Παντοπωλείου- Φαρμακείου & Απασχόλησης κ. Εμμανουήλ Ιωαννίδης χαιρέτησε την εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου και η Αντιδήμαρχος Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Ελένη Γκαγκαρίδου.








