Ξεκινάει σύντομα το πρόγραμμα “Κάλυψη”

Αναρτήθηκε στις 1/06/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κάλυψη» στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, το οποίο αφορά στη στέγαση νέων ηλικίας από 25 έως 39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και το οποίο προβλέπει τη δωρεάν στέγαση των ευάλωτων νέων, με μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών για τρία χρόνια.

H σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο και κατόπιν πρόσκλησης, το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε από δήμους να συμπράξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, δέκα δήμοι της Θεσσαλονίκης (Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού–Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας–Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου) ένωσαν τις δυνάμεις τους και μετέχουν ενεργά.

Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι η άμεση ενίσχυση νέων έως 39 ετών να ανταποκριθούν στο κόστος μίσθωσης της πρώτης κατοικίας τους, αλλά και η βοήθεια προς τους πλέον ευάλωτους εξ αυτών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους.

Ο προϋπολογισμός του αντικειμένου της Προγραμματικής Συμφωνίας ανέρχεται στο ποσό των 2,7 εκατ. και περιλαμβάνει το κόστος των μισθωμάτων 135 κατοικιών για 3 έτη, το κόστος επισκευής φθορών των κατοικιών, τις δαπάνες προσωπικού του διαχειριστή φορέα, το κόστος μετακόμισης του νοικοκυριού και της μεταφοράς συνδέσεων ΔΕΚΟ, καθώς και διαχειριστικά κόστη.