ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Αναρτήθηκε στις 16/02/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας, ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Με κέφι, χορό, μουσική, αρλεκίνους, κολομπίνες και ξυλοπόδαρους μικροί και μεγάλοι  διασκέδασαν και ξέφυγαν από την καθημερινότητα.

Με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και των Ενηλίκων Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας: «Σωματείο Ποντίων Άγιος Θεόδωρος ο Γαβράς», «Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», «Σύλλογος Ελατοχωριτών η Σκουτέρνα»,«Σύλλογος Μανδρακιωτών ο Βιότοπος», «Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων», χορέψαμε σε ρυθμούς Ποντιακούς, Θρακιώτικους και Μακεδονίτικους.

Το γλέντι κορυφώθηκε με τα Χάλκινα της Φλώρινας! Οι γνωστοί και ταλαντούχοι Αδελφοί Βαλκάνη μας ξεσήκωσαν με την πλούσια μουσική παράδοση της δυτικής Μακεδονίας.

Σας προσκαλούμε όλους σήμερα (Τσικνο) Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30μ.μ. σε ακόμη μια γιορτή Αποκριάς στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στους Αµπελόκηπους, µε την παιδική θεατρική παράσταση «∆εντρολιβανιά» κι ένα αποκριάτικο πάρτι µε χορό για τα παιδιά. Επίσης συμμετέχει και το  3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων με αποκριάτικες κατασκευές για τα παιδιά.

Στη συνέχεια η Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης & οι Vida Loka dance Studios θα μας ξεσηκώσει με τους χορούς τους ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση από την πολυπληθή ομάδα κρουστών Batala Salonica!  Η γιορτή θα κλείσει με τους Salsalonica,  το πιο φρέσκο latin συγκρότημα της πόλης μας, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και την διάθεση για χορό στα ύψη!