Ξεκίνησαν τα Χαλκίδεια 2021 στο δήμο μας

Αναρτήθηκε στις 6/09/2021, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Ξεκίνησαν στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Χαλκίδεια 2021», στη μνήμη του συνδημότη μας, αγωνιστή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, Γιάννη Χαλκίδη.       

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Γιάννη Χαλκίδηκαι κατάθεση στεφάνων. Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων Αμπελοκήπων και Μενεμένης καθώς και μέλη της οικογένειας του Γιάννη Χαλκίδη.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε η εκπληκτική μουσική- θεατρική παράσταση με τίτλο «Άγιοι και  Όσιοι του 21». Λόγω των καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Το κοινό ενθουσιάστηκε από την πρωτότυπη παράσταση και το ανταπέδωσε με το παρατεταμένο χειροκρότημά του.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, που επικρατούν μετά την εμφάνιση της πανδημίας του Covid -19, παραμένοντας πιστοί στο μεγάλο στοίχημα του Πολιτισμού, διοργανώσαμε τα «ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2021», ένα πολιτιστικό θεσμό που καθιερώθηκε πια και αποτελεί κομμάτι της ζωντανής παράδοσης της τοπική μας κοινωνίας. Τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις μας».

            Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων με συναυλία του αγαπημένου και καταξιωμένου λαϊκού τραγουδιστή Λεωνίδα Βελή. Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.