ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Αναρτήθηκε στις 4/01/2023, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Στη φάση κατασκευής εισέρχεται ένα νέο έργο που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Υπεγράφη από τον ΟΣΕ και από τον πρόεδρο Δ.Σ. κ. Σπυρίδωνα Πατέρα, η Σύμβαση του έργου «Κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην Θεσσαλονίκη».

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α. – ΤΣΙΤΣΙΓΑΝΗ Σ. Ο.Ε. με δ.τ. ΔΙΟΛΚΟΣ Ο.Ε. από την Θεσσαλονίκη. Το κόστος του έργου χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων , ανέρχεται στο ποσό 1.705.697,33€. Η εγκατάσταση του εργολάβου και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή νέας μεταλλικής πεζογέφυρας, φωτιζόμενη κατά τις νυχτερινές ώρες, μήκους 91 μέτρων πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές με κλιμακοστάσια από οπλισμένο σκυρόδεμα και την τοποθέτηση ανελκυστήρων για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ , ευπαθών ομάδων, ποδηλάτων κλπ στα δύο άκρα της πεζογέφυρας.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό κ. Κ. Αχ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γ. Καραγιάννη και τη διοίκηση της ΟΣΕ Α.Ε., διότι έκαναν δεκτό ένα αίτημα το οποίο επί πολλά έτη εκκρεμούσε και κυριολεκτικά βρισκόταν στα «αζήτητα». Με το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Κ. Αχ. Καραμανλή εκπονήθηκε μελέτη (δεν υπήρχε μελέτη) και εγκρίθηκε η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Πρόκειται για την μόνη παλαιά μεταλλική πεζογέφυρα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: https://www.newsnowgr.com/article/1425425/ypegrafi-symvasi-gia-nea-pezogefyra-sti-perioxi-tou-dimou-ampelokipon-menemenis.html