Υποδεχόμαστε την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία

Αναρτήθηκε στις 8/04/2022, στην κατηγορία Ενημέρωση Πολιτών

Υποδεχόμαστε την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία στα πλαίσια του 16ου  Διεθνούς

Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 16.00 στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία του 16ου  Διεθνούς  Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία θα διατρέξει τους δρόμους του Δήμου μας, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (άγαλμα δρομέα – αφετηρία 10.000μ.), την πλατεία Επταλόφου και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αθλητές θα είναι από τα αθλητικά τμήματα του Δήμου μας και είναι οι εξής: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΘΗΝΑ ΣΑΡΙΔΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΚΟΥΤΙΑΝ, ΝΤΙΝΟΣΗ ΕΡΑ, ΦΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΕΛΙΤΑ ΦΑΤΣΙΑ, ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΛΑΠΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΑΞΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΜΑΓΔΑ ΤΣΙΟΤΣΙΚΑ, ΕΥΗ ΤΟΛΛΑΚΟΥ, ΙΟΛΗ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΛΙΑ ΜΑΡΑΚΩΖΗ, ΚΑΡΑΤΣΙΑ ΦΑΙΔΡΑ και ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ.

            Η  Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία  αποτελεί εκδήλωση της τελετής έναρξης του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και συμβολίζει τη μαραθώνια προσπάθεια του ανθρώπου για τη σωματική και πνευματική ολοκλήρωση, καθώς και την αέναη αγωνία και επιθυμία για την αρετή, την ισότητα, την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ των λαών. Το σύμβολο της ελιάς θα μεταφέρει στα τελευταία μέτρα  της διαδρομής ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κυρίζογλου Λάζαρος μαζί με τους παραπάνω αθλητές.

            Αναλυτικά η διαδρομή της Ειρηνοδρομίας εντός των ορίων του Δήμου μας. Έναρξη στις 16.30 στη συμβολή οδών Θ. Χατζίκου και Κυρίμης, συνεχίζει επί της Θωμά Χατζίκου, στρίβει δεξιά επί της λεωφόρου Δενδροποτάμου και διανύει όλη τη λεωφόρο, στρίβει δεξιά 28ης Οκτωβρίου περνά μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και συνεχίζει επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου με προορισμό την πλατεία Επταλόφου, όπου στις 16.50 θα διεξαχθεί το τελετουργικό της άφιξης του συμβόλου της ειρήνης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Η διαδρομή της Ειρηνοδρομίας συνεχίζει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τελικό της προορισμό.

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης μας!

Να είστε όλοι εκεί!