Δελτία Τύπου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
23/2/2021
Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι μια υπηρεσία που στοχεύει στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των δημοτών. Συστεγάζεται με το Δημοτικό Πολυϊατρείο και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.
Δείτε περισσότερα 
Πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»
5/2/2021Ο
Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), σας
καλούν να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»,
το οποίο πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής
του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού».
Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 (οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη
κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Οκτώβριο έως Μάϊο , όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την
ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό
την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας. Το πρόγραμμα των διαδραστικών συναντήσεων είναι
απόλυτα προσαρμοσμένο και εφαρμοσμένο στις συνθήκες της περιόδου # ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Δελτίο τύπου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
29/1/2021
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για Απόρους), ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης (Δυτικός Τομέας).
Ως επικεφαλής εταίρος της σύμπραξης έχει οριστεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η οποία και είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό όσον αφορά την ποικιλία προϊόντων καθώς και  τη διενέργεια των Δημόσιων Ανοικτών (διεθνών) Διαγωνισμών που προκηρύσσονται για την προμήθειά τους.
Δείτε περισσότερα
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟς & ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
29/1/2021
Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη και δημοσιεύτηκε η  υπ’αριθμ.Δ13οικ.3107/68/21-1-2021 (ΦΕΚΒ΄238) υπουργική απόφαση(επισυνάπτεται), με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος 2021.  
Δείτε περισσότερα
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
29/1/2021
Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι μια υπηρεσία που στοχεύει στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των δημοτών. Συστεγάζεται με το Δημοτικό Πολυϊατρείο και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.  Ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να ενημερώνει τους Δημότες για θέματα πρόληψης της υγείας, να διεξάγει προληπτικές εξετάσεις και να παραπέμπει τους δημότες, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, στις κατάλληλες δομές υγείας. Στις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας περιλαμβάνεται ενημέρωση για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων για νοσήματα όπως: ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, μελάνωμα, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος παχέως εντέρου, καρκίνος του μαστού, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, κατάθλιψη, άνοια, οστεοπόρωση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται:
ΚΕΠ Υγείας: Ελευθερίας 77, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310726887

Ιστοστελίδα : https://www.ampelokipi-menemeni.gr/activities/koinoniki-politiki-merimna/domes-ygeias/kep-ygeias/

  
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
18/12/2020
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μηνιαία διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου διανέμονται πακέτα με κοτόπουλο, λάδι, είδη βασικών αναγκών και χριστουγεννιάτικα γλυκά. Στους ωφελούμενους που εξέφρασαν την επιθυμία, η διανομή έγινε κατ’ οίκον με οχήματα και προσωπικό του Δήμου.
Δείτε περισσότερα 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
11/12/2020
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης λαμβάνοντας  μέριμνα για τους πολίτες που λόγω της πανδημίας έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση θα προχωρήσει στη διανομή τροφίμων.
Δελτίο τύπου 
ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
7/12/2020
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής σε μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο προέβη στην παροχή συσκευασμένων τροφίμων, απορρυπαντικών και ειδών καθαρισμού προς τους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε πολύ.
Φωτογραφία 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
26/11/2020
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης λαμβάνοντας  μέριμνα για τους πολίτες που λόγω της πανδημίας έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση θα προχωρήσει στη διανομή τροφίμων. Δικαιούχοι βάσει εισοδηματικών κριτηρίων μπορούν να είναι κάτοικοι του Δήμου που δεν είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διαθέτουν κάρτα ανεργίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά προς αξιολόγηση στο trofima2020@ampelokipi-menemeni.gr :
Δείτε περισσότερα
Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
25/11/2020
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης λαμβάνοντας  μέριμνα για τους πολίτες που λόγω της πανδημίας έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση θα προχωρήσει στη διανομή τροφίμων.
Δικαιούχοι βάσει εισοδηματικών κριτηρίων μπορούν να είναι κάτοικοι του Δήμου που δεν είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διαθέτουν κάρτα ανεργίας.
Δελτίο τύπου
Υπεύθυνη Δήλωση σε μορφή .pdf
Υπεύθυνη Δήλωση σε μορφή .doc